Initiatiefnemer
Stichting bewonersoverleg de Nijverheid
Toewijzing
7/2/2024

Vakantiespelen 2024 - Samen plezier maken

Stichting Bewonersoverleg De Nijverheid, organiseerd de Vakantiespelen Hengelo 2024. Talloze leuke activiteiten voor kinderen in de zomervakantie.

De Vakantiespelen Hengelo 2024, georganiseerd door Stichting Bewonersoverleg De Nijverheid, is een voortzetting van een geliefde traditie die al sinds de jaren '60 kinderen in Hengelo vermaakt. Dit evenement richt zich op kinderen die niet op vakantie gaan of slechts een korte en minder vermakelijke vakantie hebben en biedt hen de kans op passend vermaak.

Impact op Hengelo

Tijdens de laatste week van de meivakantie en de laatste twee weken van de zomervakantie worden er talloze leuke activiteiten georganiseerd. Het doel is om alle kinderen in Hengelo de mogelijkheid te geven om plezier te hebben, nieuwe vriendschappen te sluiten met buurtkinderen en een gevoel van gemeenschap (Noaberschap) te ontwikkelen. Daarnaast biedt het evenement jongeren uit de buurt de kans om zich op een leuke en zinvolle manier in te zetten voor een maatschappelijk doel.

Verbinding en gezondheid

De Vakantiespelen leggen een sterke nadruk op gezond eten, veel bewegen, creativiteit en het opbouwen van relaties. Dit zorgt ervoor dat kinderen niet alleen vermaakt worden, maar ook belangrijke levensvaardigheden en gewoonten ontwikkelen. De schaalgrootte van het evenement is essentieel, aangezien Hengelo een grote stad is en er daarom veel locaties moeten draaien. Dit vormt elk jaar weer een uitdaging, maar ook een kans om de gemeenschap samen te brengen.

Onze conclusie

De Vakantiespelen Hengelo 2024 is een prachtig voorbeeld van hoe een lokaal initiatief kan bijdragen aan de verrijking van de gemeenschap. Dankzij de inzet van Stichting Bewonersoverleg De Nijverheid, worden kinderen in Hengelo voorzien van waardevolle ervaringen.