Welkom! Wij zijn het Fuldauer Fonds

Wij ondersteunen maatschappelijke initiatieven die Hengelo mooier, sterker en socialer maken.

Heeft u een idee om de leefomgeving binnen de gemeente Hengelo te verbeteren?

Samen werken aan een mooier, sterker en socialer Hengelo. Wij ondersteunen een breed scala aan initiatieven die de fundamenten van de Hengelose gemeenschap versterken.

Bent u bezig met het organiseren van een initiatief? Wij ondersteunen diverse projecten zoals activiteiten op het gebied van cultuur, kunst, historie, sport, vrije tijd en evenementen.

Historie van het
Fuldauer Fonds

Het Fuldauer Fonds vindt zijn oorsprong bij Dr. A. Fuldauer (1921-2007), een toegewijde huisarts in Hengelo. Dr. Fuldauer zette zich o.a. in voor verbeterde huisvesting voor ouderen. De Fuldauerstichting werd opgericht op 11 februari 1969, oorspronkelijk als steunstichting voor 't Swafert en het dienstencentrum Groot Driene.

In 2010 transformeerde de Fuldauerstichting tot een lokaal vermogensfonds met een nieuwe governancestructuur. Het doel was om initiatieven met een algemeen maatschappelijk belang financieel te ondersteunen, onder het motto: "Help Hengelo Helpen"

In 2017 is de keuze gemaakt om de naam 'Lokaal Fonds Hengelo | Fuldauerstichting' te gebruiken om beter herkenbaar te zijn voor de lokale gemeenschap. Vanaf 2024 gaat de stichting verder als 'Fuldauer Fonds', waarbij de voortdurende betrokkenheid bij het verbeteren van de levens van de inwoners van de gemeente Hengelo en het realiseren van positieve veranderingen in de gemeenschap wordt benadrukt.

Bestuur

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Vacature
bestuurslid

Bestuursleden worden voor een periode van twee keer 4 jaar benoemd. Als je interesse hebt om bestuurslid te worden, reageer dan nu!

Neem contact op
Bestuurslid
Jeannette Lodeweges
Voorzitter
Rene Pigge
Secretaris
Jan Nijkamp
Penningmeester
Wim Winter
Bestuurslid
Janneke Oude Alink
Bestuurslid
Luc Lensink
Bestuurslid
Margo Koopman

Vacature
bestuurslid

Bestuursleden worden voor een periode van twee keer 4 jaar benoemd. Als je interesse hebt om bestuurslid te worden, reageer dan nu!

Neem contact op

Raad van Toezicht

Voorzitter
Karin Wigger
Lid
Henny Nijenhuis
Lid
Joost Schutte

Vacature
Lid Raad van Toezicht

RvT-leden worden voor een periode van twee keer 4 jaar benoemd. Als je interesse hebt om lid  RvT te worden, reageer dan nu!

Neem contact op

ANBI status

Het Fuldauer Fonds is door de Belastingdienst erkend als instelling die zich inzet voor het algemeen nut. Per 1 januari 2013 hebben wij een ANBI-status.

De ANBI-status werkt als een soort keurmerk en geeft aan dat wij aan criteria voldoen die de belasting hieraan stelt. De voordelen van de ANBI-status is de vrijstelling van erf- en/of schenkbelasting.

Meer informatie over ANBI

Beleidsplan en jaarverslagen

In het beleidsplan vindt u onze missie, ambitie en doelstellingen, en krijgt u inzicht in hoe het fonds functioneert.

Jaarlijks publiceren wij de jaarcijfers en een jaarverslag, zodat transparantie en verantwoording centraal staan. Nieuwsgierig geworden?

Bekijk alle downloads

Statuten, reglementen, Governance code & WBTR

We hebben statuten en reglementen voor de Raad van Toezicht en het Bestuur om duidelijkheid en structuur te bieden in ons beleid en onze besluitvorming. Door de Governance Code te volgen, waarborgen we transparantie, integriteit en verantwoord bestuur. Dit helpt ons om effectief en betrouwbaar te werken voor het algemeen belang.

Bekijk alle downloads