Initiatiefnemer
Stichting Hengelo Leest
Toewijzing
3/7/2024

Een taalkundig feest voor jong en oud

Het Groot Hengelo's Dictee is niet zomaar een taalkundige uitdaging; het is een jaarlijks terugkerend evenement dat de gemeenschap van Hengelo samenbrengt voor een inspirerend feest van de taal.

Stichting Hengelo Leest organiseerde op 18 april 2024 een onvergetelijke editie van het Groot Hengelo's Dictee, een evenement dat al lang een vaste plek heeft veroverd in de lokale agenda. Dit taalkundige festijn bracht jong en oud samen in de raadszaal van Hengelo voor een inspirerende en educatieve viering van de taal.

Samen zwoegen voor de taal

Een van de hoogtepunten van het Groot Hengelo's Dictee is de gemengde deelname van zowel scholieren als prominente Hengeloërs en andere volwassenen. Jong en oud zwoegen zij aan zij, wat zorgt voor een unieke dynamiek en een gevoel van saamhorigheid. Deze mix van deelnemers draagt bij aan een inspirerende sfeer waarin iedereen van elkaar kan leren en plezier kan hebben in het spelen met taal.

Een cultureel feest

Het Groot Hengelo's Dictee is meer dan een competitie; het is een feest van de taal dat met veel enthousiasme wordt ontvangen. Stichting Hengelo Leest heeft met dit initiatief een evenement gecreëerd dat niet alleen educatief is, maar ook bijdraagt aan de aantrekkelijkheid van Hengelo.