Initiatiefnemer
Marjet Roerink
Toewijzing
7/2/2024

"Dat je het weet": Een indringende theatervoorselling over Alzheimer

"Dat je het weet," een ontroerende theatervoorstelling in Hengelo over Alzheimer, bracht de gemeenschap samen en bood diepe inzichten in de ziekte.

In april 2024 vond in Hengelo een unieke en ontroerende theatervoorstelling plaats, genaamd "Dat je het weet". Dit bijzondere project werd geïnitieerd door Marjet Roerink en bracht een intieme en confronterende blik op de ziekte van Alzheimer. De voorstelling, uitgevoerd door de Hengelose theatermaker Simone Roerink, die zelf lijdt aan Alzheimer, bood een zeldzame gelegenheid voor het publiek om de complexiteit en de emotionele impact van de ziekte van dichtbij te ervaren.

Versterking voor de gemeenschap

De voorstelling was niet alleen waardevol, maar versterkte ook de gemeenschap. Door een zeer lastig onderwerp op een persoonlijke en toegankelijke manier aan te pakken, bracht de voorstelling mensen samen en creëerde het een ruimte voor openheid en begrip. Het feit dat dit werd gerealiseerd door een lokale theatermaker, maakte het nog specialer en zorgde voor een gevoel van trots en verbondenheid.